BREEAM-NOR
Marini Consulting kan bistå med utarbeidelse av dokumentasjon som er nødvendig for å oppfylle kravene i BREEAM-NOR v.6.1-standarden. Vi benytter avanserte og skreddersydde programvarer for å løse de ulike oppgavene knyttet til dagslysforhold, termisk komfort og energieffektivitet. Vår ekspertise omfatter bruk av spesialiserte verktøy for nøyaktige analyser og simuleringer, hvor vi også kan generere og hente inn klimafiler for å tilpasse våre beregninger etter lokale klimaforhold. Vi støtter våre kunder gjennom hele prosessen, fra analyse til sertifisering, og tilpasser løsningene etter bygningens unike behov.
Under HEA 01: Visuell Komfort leverer vi:
- Dagslysberegning: Vi utfører detaljerte analyser av dagslysforhold for å sikre tilstrekkelig lysinnslipp i bygningen, noe som fremmer et sunt og behagelig innemiljø.
- Blending fra dagslys: Vårt team kan både gjennomføre en forenklet metode i henhold til NS-EN 17037, samt utføre avanserte simuleringer for å kontrollere og minimere blending. Vi hensyntar solens bane, vindusplassering og fasadeutforming, og samt hensyntar bygningens spesifikke klima og lokalisasjon ihenhold til klimafiler.
- Utsyn: Vi gir løsninger for å sikre at byggets utforming ivaretar utsynskvalitet, samtidig som vi sørger for tilstrekkelig tilgang til naturlig lys.
- Sollys: Vi utvikler effektive solskjermingsløsninger som reduserer uønsket solvarme og blending, samtidig som dagslysforholdene optimaliseres.
Under HEA 02: Inneluftkvalitet leverer vi:
- Inneluftkvalitet: Vi kan bistå med forkravet for utvikling av en plan for inneluftkvalitet. Vi hjelper til med å utforme nødvendige strategier for å sikre at bygningens inneluftkvalitet er i samsvar med BREEAM-kravene.
Under HEA 03: Termisk Komfort leverer vi:
- Termisk modellering: Vi gjennomfører avanserte simuleringer av byggets termiske forhold for å sikre et stabilt og komfortabelt inneklima. Dette inkluderer vurdering av valgt strategi for ventilasjon, oppvarmings- og kjølesystemer, samt analysere hvordan termisk masse og hvordan fasadedesign påvirker termisk bygningen. Videre ser vi på hvordan internlaster, som varme fra utstyr og personer påvirker påtenkt bruk.
- Prosjektering for fremtidig termisk komfort: Vi planlegger og designer løsninger for å sikre et behagelig innemiljø i møte med fremtidige klimaendringer, hvor temperaturene kan bli høyere. Dette inkluderer en helhetlig tilnærming til ventilasjon, oppvarming, kjøling og solavskjerming, for å unngå overoppheting og minimere energiforbruket. Ved å analysere fremtidige klimascenarioer, tilpasser vi byggets tekniske systemer og design for å opprettholde komforten i en varmere fremtid.
Under ENE 01: Bygningens Energiytelse leverer vi:
- Passiv design: Vi implementerer passiv designprinsipper for å minimere energibruken ved å utnytte naturlige ressurser som sollys, naturlig ventilasjon og effektiv bygningsisolasjon.
- Energiforsyning med lavt klimagassutslipp: Vi hjelper med å integrere løsninger som fornybare energikilder (som solenergi eller geotermisk energi) for å redusere klimagassutslipp fra bygningens energiforsyning.
- Energiytelse: Vi utfører energiberegninger og analyser for å optimalisere byggets samlede energiytelse, med fokus på energieffektivitet og reduksjon av driftskostnader.
- Tilpassing til EUs taksonomi: Våre løsninger er tilpasset EUs taksonomi for bærekraftige investeringer, og vi sørger for at bygget oppfyller kravene for grønn finansiering og investering.
- Beregning av reelt energibudsjett for ulike scenarioer: Vi lager detaljerte energibudsjetter basert på forskjellige driftsstrategier og klimaforhold, for å sikre at bygget fungerer effektivt gjennom hele året.
- Mønstergyldig nivå: Plusshus: Vi arbeider mot å oppnå plusshus-standard, som innebærer at bygget produserer mer energi enn det forbruker, og dermed bidrar positivt til energiforsyningen.
- Workshopkrav i henhold til BREEAM manualen: Vi bistår med å gjennomføre nødvendige workshops som er en del av BREEAM-NOR sertifiseringsprosessen. Dette innebærer at vi samler relevante interessenter, som byggherrer, rådgivere og brukere, for å sikre at alle nødvendige energimål og løsninger er korrekt definert og implementert. Workshopene er et viktig skritt for å identifisere energimessige utfordringer, dele informasjon og vurdere optimale løsninger for energieffektivisering.